2013. március 28., csütörtök

A rootolás

Ebben a cikkben összegyűjtöm, hogy hogyan kell és miért érdemes rootolni, illetve mivel jár.
Első fontos tudnivaló : Ha rootolsz, elvileg megszűnik a garancia, és bár lehet unrootolni, sokszor marad nyoma. Persze hallottam már olyat, hogy vmi rootolva lett és mégis kicserélték, de ez kivételes eset.

És hogy miért jó?
Mert sok hasznos dolog e nélkül nem megy. Gondolok ilyenkor a képernyőfelvételre, a játék hackelésre (GameCIH) és a rom cserére. A rootolás a gyári menü feloldását jelenti, és azt eredményezi főként, az előbb leírtakon kívül, hogy hozzáférünk a gyári menühöz, ezt a gyári menüt pedig érdemes a rootolást követően kicserélni clockworkmod recovery-re.










Mielőtt belekezdenél a rootolásba...
Fontos, hogy utánajárj, hogy a te telefonod gyártója hogyan zárja le a mobilodat.
Nekem jelenleg Xperia S-em van, viszont egy régebbi mobilom (Galaxy Ace 2.3.6) rootolását írom le, mert az egyszerűbb, így aki még nem hallott a rootolásről semmit könnyebben megértheti. FIGYELEM! a most leírt rootolás csak Galaxy acen-n működik. Ha nem találsz a saját készülékedhez root fájlt, akkor írj emailt, vagy kommentet és küldök linket.

Lépésről Lépésre...

1.töltsük le az alábbi fájlt : Klikk!
2.Amint letöltött, másoljuk fel az SD-kártyára.
3.Ezek után kapcsoljuk ki a mobilt.
4.Kapcsoljuk be, és amint megjelenik a Samsung lagó, nyomjok a bekapcsoló és a home gombot egyszerre.
5.Ha belépett a gyári menübe, a hangerőszabályzó és a home gombokkal tudsz lépkedni. Válaszd ki, hogy "apply update from sdcard", majd a letöltött fájlt.
6.Telepítés válaszd ki, hogy "reboot system", azaz indítsd újra a telefont.
7.Ha minden jól ment, megfog jelenni a menüben egy SuperUser nevű alkalmazás, amivel engedélyeket tudsz adni bizonyos alkalmazásoknak.








4 megjegyzés: