2013. március 28., csütörtök

Mi az android?

Ha röviden be kéne mutatnom az androidot, akkor csak ennyit mondanék : Egy akadozó valami.
Persze ez koránt sem ennyi, sőt nagyon is sokat fejlődik, és mivel nem egy régi rendszerről beszélünk (4-5 éves), ezért nem szabad lenézni. Bár nem egy "iOS", de egy kellő optimalizálás és hardver mellett egész szépen fut. Sok cég alkotja (a tévhittel ellentétben nem csak a Google), ezért is bővíthető, illetve folyamatosan frissül (nagyjából félévente). Mivel sok gyártó gyártja, és nincs nagy hardverkövetelménye, a "filléres" kategóriától egészen a prémiumig megtalálható. Én személy szerint inkább vennék egy WP8-as vagy iOS-os, esetleg Badás készüléket.
De miért választom mégis ezt?
Ezen a kérdésen sokat gondolkozok és igazából csak az ár/érték arányt tudom felhozni, és hogy a kedvenc márkám, a Sony is erre a platformra fejleszt, elég sikeresen az ICS kivételével.
Erről persze, hogy ki mennyire tudja optimalizálni az androidot, és hogy miért, sokat lehetne írni és talán fogok is, csak nem kezdőcikknek.
Összefoglalásképpen egy mondatba sűrítve : az android nagyonsok cég által fejlesztett érintőképernyős telefonokra szánt operációs rendszer számos extrával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése